menu
Word Lid
“Bescherm onze tradities” Vlaams Belang voert actie in Puurs en Bornem

Het Vlaams Belang Klein-Brabant voerde in het paasweekend actie rond de bescherming van de Vlaamse tradities. Bestuursleden, mandatarissen en sympathisanten deelden zakjes met paaseieren uit in het Dorpshart te Puurs-Sint-Amands en de maandagmarkt van Bornem. Volgens het Vlaams Belang staan de Vlaamse tradities immers onder druk. “Kerstmarkten mogen niet langer kerstmarkten heten, de Sint moet het doen zonder zijn trouwe Zwarte Piet en Paaseieren moeten een andere naam krijgen. Stop. Genoeg is genoeg!”, onderstreept Vlaams Belangafdelingsvoorzitter Wim Verheyden.


“Sinds enkele jaren worden meer en meer Vlaamse tradities aangepakt. Paaseieren moeten zo zoekeieren genoemd worden, kerstmarkten worden ‘wintermarkten’, Maria-Lichtmis moet ‘pannenkoekendag’ worden, enzoverder”, aldus afdelingssecretaris Jorden Dewachter. Dit om de islamitische gemeenschap of andere nieuwe religies niet te “beledigen”. Zwarte Piet werd dan weer in tal van omgevingen ruwweg verboden en verbannen van platforms als Facebook, Instagram, Bol.com, Amazon en Google. Zelfs de politiek-correcte variant, de roetveegpiet, moest eraan geloven.

“Er kan geen twijfel zijn”, zegt Verheyden. “Onze cultuur ligt onder vuur. Mensen die zich niet aan de linkse dictaten houden, verliezen zelfs hun profielen op sociale media. Kleine winkeliers worden bedreigd. Aangezweept door links-radicale activisten zwichten ook de grote bedrijven voor deze totalitaire politieke correctheid en worden onze tradities steeds meer ondermijnd. Maar het is echt niet aan dit klein kliekje van luide linkse malcontenten en multinationals zoals Bol of Google om te bepalen hoe onze cultuur er moet uitzien. Wij Vlamingen zullen dat wel zelf doen.”

“Het overgrote deel van Vlamingen wil Sinterklaas, Zwarte Piet, Pasen… in ere houden en keurt deze aanvallen af. Onder druk van de multiculturaliteit moeten we onze eigen cultuur blijkbaar aanpassen – maar daar passen wij resoluut voor. Het moet net omgekeerd: andere culturen moeten zich aanpassen aan de onze. Hier tegen je zin blijven, is niet verplicht.” besluit Verheyden. “Met het uitdelen van paaseitjes leggen we er de nadruk op dat wij blijven opkomen voor de bescherming van ONZE tradities, waarden en normen, ook in Bornem en Puurs-Sint-Amands!”

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF