menu
Word Lid
Dodentocht zorgt voor verkeersdruk

Vlaams Belang pleit voor een parkeer- en ciruculatieplan

Net als vele Bornemnaars kijkt ook het Vlaams Belang uit naar de komst van de 51e Dodentocht, die helaas met twee jaar werd uitgesteld. Hoewel de organisatie jaar na jaar puik werk levert, brengt dit evenement, zoals iedere andere massamanifestatie praktische problemen met zich mee.

Zo maken nogal wat bewoners van de Tijpelwijk zich zorgen over de verkeersafwikkeling tijdens de Dodentocht. De vele wandelaars zorgen ervoor dat de wijk volgens bewoners elk jaar kampt met een manke verkeersdoorstroming. De parkeer- en verkeersdruk is volgens bewoners veel te hoog, met een slechte doorstroming als gevolg. Hierdoor komt ook de veiligheid in het gedrang, aangezien de hulpdiensten grote hinder ondervinden bij interventies.

Het Vlaams Belang bleef niet doof voor de opmerkingen en pleitte om de doorstroming aan te pakken. Het verkeer weren -zoals sommige bewoners- vragen is onmogelijk volgen fractieleider Wim Verheyden, maar een tijdelijk circulatieplan invoeren zou eventueel aan de grieven van de bewonder kunnen voldoen. “Een goede signalisatie met betrekking tot parkeerrichtlijnen en doorstroming zou kunnen helpen” merkt Verheyden op. Hij vroeg bevoegd schepen Gülhan om actie te ondernemen, zodat deze problematiek tot een minimum beperkt blijft. De schepen zou de bekommernissen bespreken met de Dodentocht organisatie. Wij hopen alvast op een verbeterde situatie zodat dit topevenement voor iedereen in de beste omstandigheden kan doorgaan!

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF