menu
Word Lid
Eetfestijn Vlaams Belang, een knaller!

Op vrijdag 17 november organiseerde het Vlaams Belang Klein-Brabant het jaarlijkse eetfestijn. De deelnemers konden deze keer opteren voor een nieuwigheid, het traditionele stoofvlees werd vervagen door goulash. Het koninginnenhapje bleef behouden. De voorbije jaren groeide het eetfestijn uit tot een druk bijgewoond evenement. En dat evenement mocht ook dit weer geslaagd genoemd worden. Ook nu kon weer een groter aantal deelnemers opgetekend worden. De mogelijkheid om thuis te laten leveren kende trouwens andermaal succes. Geïnteresseerden die door omstandigheden toch niet de benen onder de tafel konden schuiven gingen graag in op de mogelijkheid tot thuis leveren. De overgrote meerderheid kwam echter wat graag afgezakt naar de grote zaal van het Breevenstadion.

De lokale afdeling nodigt op het eetfestijn bewust geen sprekers uit, het is de bedoeling dat de mensen gezellig kunnen tafelen. “We laten voor één keer eens de politiek thuis” aldus Wim Verheyden. Hier gaat het over kameraadschap, gezelligheid en lekker eten!

Het bestuur van het Vlaams Belang Klein-Brabant toonde zich uiterst tevreden met de opkomst. Andermaal bleken meer dan 270 leden en sympathisanten de weg te vinden naar het eetfestijn. Een nieuw record! Ook 2023 zal dus de analen ingaan als een geslaagde editie.

De deelname van zoveel leden en sympathisanten betekent niet alleen een financiële opsteker voor de lokale Vlaams Belangafdeling.

“Zonder de steun van onze bezoekers zouden we geen acties kunnen organiseren, geen publicaties uitbrengen en zou het heel wat moeilijker zijn om campagnes te financieren”, aldus Wim Verheyden. “De steun van onze bezoekers is dus broodnodig, maar tegelijkertijd betekent hun aanwezigheid ook een hart onder de riem van onze mandatarissen en bestuursleden om onverschrokken verder te werken. Het bewijst eveneens dat het Vlaams Belang op steeds meer sympathie kan rekenen bij de mensen. Zowel het immigratiebeleid, het pensioenbeleid, het begrotingsbeleid als het energiebeleid” zijn één grote puinhoop. De mensen zijn het nefaste beleid van zowel Vivaldi als de Vlaamse regering hartsgrondig beu” aldus Verheyden. “Door ons hier vanavond te steunen maakt men duidelijk dat men andere recepten wil. Overal waar ik kom schreeuwen de mensen om échte verandering. Men is het beu om een ander beleid te krijgen dan het beleid waar men voor kiest. Hou nog even vol, want de verandering komt er wel degelijk aan. De afrekening van het wanbeleid op Vlaams en federaal niveau door de mensen volgt in 2024!”, besluit Verheyden.

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF