menu
Word Lid
Het kan niet op …

Meer dan 21.000 euro vanuit Bornem richting Turkije

Onlangs werden Turkije en Syrië getroffen door een zware aardbeving met tienduizenden slachtoffers tot gevolg. Net als zowat heel Vlaanderen betuigt ook het Vlaams Belang zijn medeleven met de tienduizenden slachtoffers die de natuurramp maakte. Ook onze partij is van mening dat we de slachtoffers moeten ondersteunen. De Vlaams Belang-fractie onthield zich echter op het voorstel van de Vooruit-Open VLD- fractie. Zij stelden voor om één euro per Bornemnaar, oftewel een slordige 21.000 euro over te maken aan Turkije.

Fractieleider Wim Verheyden motiveerde het stemgedrag van de Vlaams Belang-fractie: “Vlaanderen met bijna zeven miljoen zielen doneert 200.000 €, een stad als Genk met een inwoneraantal van 65.000 en een Turkse gemeenschap van maar liefst 11.000 inwoners doneert 3.000 euro, en Bornem zou, met minder dan een derde, het zeven dubbele uitgeven. Dit bedrag is waanzinnig hoog, zeker in crisistijden terwijl de gemeentediensten moeten besparen en onze inwoners steeds meer kosten moeten dragen!”

Opvallende vaststelling, toen het Vlaams Belang twee jaar terug -naar aanleiding van de overstromingsramp in Wallonië- voorstelde om de zitpenningen van de gemeenteraadsleden te doneren, kon dat niet. Ieder raadslid moest dat vrijwillig doen, maar wanneer het over belastinggeld gaat, dan kan het niet op.

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF