menu
Word Lid
Motte Den Dulft, nieuwe toeristische troef ?

Onlangs ging n.a.v. de Dag van de Archeologie een voordracht door in Ter Dilft over de motte Den Dulft. Die lijkt historisch toch wel waardevol te zijn, net zoals de omgeving trouwens. Volgens het Vlaams Belang zou de motte een geweldige bijkomende toeristische troef zijn, mocht de site ook open staan voor het publiek.

Wim Verheyden wenste dan ook te vernemen of het Bornemse gemeentebestuur dezelfde visie is toegedaan. “We vermoeden dat de huidige eigenaars niet meteen staan te trappelen om de eigendom te verkopen, als de gemeente al de mogelijkheid heeft om de middelen daartoe op te hoesten”. Verheyden reikte echter een mogelijke tussenoplossing aan waarbij een deel van het park zou worden opengesteld voor het publiek in ruil voor het onderhoud ervan door de gemeente. Het Vlaams Belang stelde de vraag reeds twee jaar geleden, en ziet in het project “Van Steen tot Steen” rond het Bornemse kasteel een kans om de motte Den Dulft mee te betrekken

Het gemeentebestuur ziet eveneens troeven in de motte Den Dulft, maar wijst op het feit dat de motte bewoont is en in private handen is. Men houdt in ieder geval alle pistes open.

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF