menu
Word Lid
Overlast kaartershuisje: laksheid troef

Burgemeester gaat niet in op Vlaams Belang-voorstel ter bestrijding van overlast en vandalisme aan het kaartershuisje

Anderhalf jaar gelden, kaartte de Vlaams Belangfractie reeds aan dat het kaartershuisje op de Tijpel te kampen had met hangjongeren, vandalisme van de petanquebanen en druggebruik.

Onze fractie heeft dit toen zowel in de gemeente- als in de politieraad op de agenda geplaats. Oud- burgemeester Joos beloofde ons toen dat men een extra oogje in het zeil zou houden, dit werd op de politieraad bevestigd. Ondertussen zijn de problemen weer teruggekeerd, want er werd al herhaaldelijk opnieuw vandalisme gepleegd: tuinmeubilair wordt op de petanquebanen geplaatst, de banen worden beschadigd met fietsen en bromfietsen en ook de sporen van druggebruik zijn terug.

Helaas brachten patrouilles geen soelaas, integendeel, de criminaliteit is toegenomen. Om hier paal en perk aan te stellen, lanceerde fractieleider Wim Verheyden het voorstel om dit terrein af te bakenen met een omheining en een poort die kan afgesloten worden nadat de bezoekers zijn vertrokken. Dit zou komaf kunnen maken met de huidige problematiek, temeer omdat ook de politie dit voorstel deed aan de uitbaters. Burgemeester De Bruyn is helaas een andere mening toegedaan en schoot het Vlaams Beang-voorstel af. Ze verweet Verheyden om de bejaarden in een “kooi” te steken. In de plaats werd 2 meter bijkomende afrastering geplaats. Maar daarmee kan het terrein nog steeds bereikt worden omdat de achterkant niet afgesloten is. Verheyden betreurt deze halfslachtige houding: “Terwijl er voldoende geld is, 32.331,74 euro, om een omheining, ter voorkoming van wildvraat, te faciliteren aan het Branstbos, wil men geen inspanning leveren om de levenskwaliteit en het gezellig vertoeven van onze bejaarden te verzekeren.” Het Vlaams Belang is ervan overtuigd dat de klachten snel weer de kop zullen opsteken.

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF