menu
Word Lid
Pensenkermis Vlaams Belang opnieuw een groot succes

Op vrijdag 28 april organiseerde het Vlaams Belang Klein-Brabant opnieuw de traditionele pensenkermis.

Lekker eten en een gezellige sfeer, waren steeds de gekende ingrediënten van het jaarlijkse evenement. Een formule die duidelijk nog altijd wordt gesmaakt, want meer dan tweehonderd bezoekers vonden ondanks het verlengde weekend de weg naar de kantine van KSV Bornem in het Breeven. Men kon er naar hartenlust pensen met brood en appelmoes verorberen. Wie geen pensen lustte kon opteren voor een halve kip met appelmoes. Naast de pensen konden de bezoekers ook deelnemen aan de tombola met als hoofdprijs een ballonvlucht.

Volgens afdelingsvoorzitter Wim Verheyden is het grote aantal bezoekers een mooie opsteker voor de afdeling Klein-Brabant, en de gemeenteraadsfracties van Puurs-Sint-Amands en Bornem. “Het Vlaams Belang zit ook in Klein-Brabant in de lift” aldus Verheyden. De maatschappelijke problemen zoals onveiligheid en migratie vinden ook meer en meer hun weg naar Klein-Brabant. Het Vlaams Belang is ook in de beide Klein-Brabantse gemeenten, de enige partij die daadwerkelijk de Vlaming op de eerste plaats laat komen. De consequente en onderbouwde manier van oppositie voeren wordt bovendien gesmaakt en loont wel degelijk volgens de voorzitter. “De mensen appreciëren het dat we dicht bij de hen staan, luisteren naar de bezorgdheden van onze mensen en hun bekommernissen op een onderbouwde manier naar de gemeenteraden brengen” aldus Wim Verheyden. “Men kan ervan op aan dat we onze rol zullen blijven spelen”.

Dat het werk van de Klein-Brabantse afdeling van het Vlaams Belang wordt geapprecieerd bewees de aanwezigheid van een aantal volksvertegenwoordigers. Naast federaal volksvertegenwoordiger Hans Verreyt kwamen ook de Vlaamse volksvertegenwoordigers Filip Dewinter en Anke Van dermeersch langs om de pensen te proeven. “Het doet ons bestuur deugt dat mijn collega’s hen een hart onder de riem komen steken”, aldus Wim Verheyden.

Na de succesformule van dit jaar staat het nu al vast dat er ook volgend jaar opnieuw een pensenkermis zal georganiseerd worden.

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF