menu
Word Lid
Twee Bornemse kandidaten op Vlaams Belang-lijst voor het Vlaams parlement

“Samen alles uit de kast halen om de Vlamingen datgene te geven waar ze steeds meer naar snakken”

Afgelopen zaterdag 13 april werden de Vlaamse, federale en Europese verkiezingslijsten ingediend. Met Wim Verheyden (56) en William Van Kerckhoven (40) zijn er op de Vlaams Belang-lijst voor het Vlaams parlement twee kandidaten uit Bornem terug te vinden. Verheyden kandideert vanop de vierde plaats en zetelt als volksvertegenwoordiger in het Vlaams parlement. Hij is al meer dan 15 jaar voorzitter van de Klein-Brabantse Vlaams Belang-afdeling. Klein-Brabants ondervoorzitter William Van Kerckhoven kreeg de dertiende plaats toegewezen en is actief als politiek medewerker voor de partij.

Beide kandidaten zijn verheugd een centrale rol te mogen spelen tijdens de verkiezingscampagne. Wim Verheyden: “Ik ben mijn partij enorm dankbaar voor deze blijk van vertrouwen. Bij de vorige verkiezingen, in 2019 stond ik als kandidaat op de vijfde plaats. Dat ik nu vanop een plek hoger mag kandideren, toont aan dat mijn parlementswerkzaamheden geapprecieerd worden. Als lid van de commissie mobiliteit verdiepte ik me in het Oosterweel-dossier en de perikelen bij De Lijn. Wie regelmatig de baan op is, zal maar al te goed beseffen dat er dus nog enorm veel werk op de plank ligt. Ook de sluipende vervreemding en islamisering die tot in Klein-Brabant is doorgedrongen, zal ik kritisch op de voet blijven volgen".

William Van Kerckhoven: “Ik sloot me reeds op mijn zeventiende aan bij het toenmalige Vlaams Blok, maar kandideerde in 2019 pas voor het eerst. Toen was dat vanop de dertiende plaats voor de Kamer. Nu doe ik dat dus voor het Vlaams parlement. Het is daar waar het Vlaams Belang het politieke zwaartepunt wil leggen. Onze politieke tegenstanders bewijzen immers jaar na jaar dat het federale systeem niet werkt. Ook vanuit Vlaanderen moet het anders! De regelneverij inperken en onze boeren, jagers, vissers, paardensporters en motorcrossers weer perspectief bieden in plaats van hen uit te persen en weg te pesten: daar ga ik voor de volle 100% voor.”

“We beseffen maar al te goed dat de komende verkiezingen cruciaal zijn voor Vlaanderen. Tijdens deze campagne willen we samen alles uit de kast halen om de Vlamingen datgene te geven waar ze steeds meer naar snakken. We legden de afgelopen week al heel wat huisbezoeken af en voelen aan dat er geen draagvlak meer is voor het huidige politieke systeem. Ons samen inzetten voor een ander en beter beleid dat de Vlaming weer op de eerste plaats zet: daar gaan we voor”, besluiten Verheyden en Van Kerckhoven.


ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF