Word Lid
menu
Word Lid

Home / Nieuws / Vlaams Belang dient motie in voor behoud spoorlijn 54

Vlaams Belang dient motie in voor behoud spoorlijn 54
Lokaal @ Vlaams Belang


Vlaams Belang dient motie in om de spoorlijn 54 Sint-Niklaas – Mechelen te behouden en uit te breiden

Onlangs lanceerde de CEO van Infrabel, Gilson het plan om spoorlijn 54 Mechelen-Sint-Niklaas te sluiten. De concrete plannen werden ook door de NMBS niet tegengesproken. Federaal minister van mobiliteit Gilkinet heeft ondertussen laten weten dat er deze legislatuur van een afschaffing geen sprake kan zijn. Volgens Wim Verheyden (Vlaams Belang) is daarmee de geest echter wel degelijk uit de fles en dient men ook naar de toekomst waakzaam te blijven.

Op de Bornemse gemeenteraad legde het Vlaams Belang dan ook een motie ter goedkeuring voor om het behoud van de spoorlijn 54 in de regio Klein-Brabant/Waasland kracht bij te zetten. Met de motie wilde het Vlaams Belang de absolute meerwaarde en de noodzakelijkheid van de verbinding beklemtonen voor het schoolverkeer, het recreatieve, maar ook het professionele pendelverkeer in de gemeente Bornem.

Ook het gemeentebestuur zelf legde een resolutie ter goedkeuring voor. Over de partijgrenzen zitten alle partijen duidelijk op dezelfde golflengte, met betrekking tot het behoud van lijn 54.. Het gemeentebestuur toonde zich bereid om een aantal elementen uit de Vlaams Belangmotie in de resolutie op te nemen. De resolutie werd dan ook unaniem goedgekeurd. Vermits alle elementen uit de motie van het Vlaams Belang in de resolutie terug te vinden waren, schortte de Vlaams Belangfractie de motie op.