menu
Word Lid
Vlaams Belang start ontradingscampagne tegen drugs in Bornem en Puurs-Sint-Amands

Wim Verheyden: “Van Klein-Brabant geen klein-Antwerpen maken, waarbij drugsaanslagen het nieuwe normaal worden. Gebruikers zijn medeplichtig aan drugsgeweld!”

Nog even en de zomervakantie kan van start gaan. In deze periode waarbij “de riem er af gaat”, vinden veel feestjes en fuiven plaats. Keerzijde van de medaille is dat onze jeugd tijdens feestjes steeds meer geconfronteerd wordt met drugsgebruik. Gebruikers, vaak minderjarig, dreigen aan het goedje verslaafd te worden. Daarenboven wordt de wereld van drugs in toenemende mate geconfronteerd met geweld. Denken we maar aan het drugsgeweld in Antwerpen en Mechelen, maar ook dichter bij huis. Wie herinnert er zich een half jaar geleden de druggerelateerde vuurwerkaanslag in Wintam niet?

Het Vlaams Belang wil in Bornem en Puurs-Sint-Amands een ontradingscampagne voeren ten aanzien van drugs. Zowel in het onderwijs, bij jeugd- en sportverenigingen, maar ook in de horeca en het uitgangsleven. Met de invoering van het label: “Zeg nee tegen Drugs! Geen drugs in mijn café” (zie bijlage), in de Klein-Brabantse horeca wil de partij een voortrekkersrol spelen in onze druggevoelige provincie en bij uitbreiding in heel Vlaanderen. Internationaal zijn er tal van druggevoelige gemeenten en districten die een soortgelijke campagne invoerden, met minder drugscriminaliteit als gevolg. Het is niet de eerste keer dat het Vlaams Belang Klein-Brabant actievoert tegen drugsgebruik. Twee jaar geleden voerde de partij eveneens campagne.

Samen met de gebruikers moet iedereen in onze twee gemeenten gesensibiliseerd worden dat drugsgebruik aangepakt en bestraft moet worden”, zegt Vlaams Parlementslid en Bornems fractieleider Wim Verheyden. “Drugsgebruikers moeten zich realiseren dat ze de drugsoorlog, die zelfs tot in Wintam is uitgezaaid, financieren en dus medeplichtig zijn aan de woedende drugsterreur! Zonder gebruikers immers geen drugsgeweld!”

Klein-Brabant mag geen ‘Klein-Antwerpen’ worden waarbij het drugsgebruik hoge toppen scheert en er met grof geweld een drugsoorlog wordt uitgevochten, waarvan de onschuldige burger de dupe is. Hoewel Bornem reeds een gewelddadige drugsaanslag kende, willen we toekomstige aanslagen voor zijn. Aan de hand van deze campagne willen we benadrukken dat voorkomen beter is dan genezen: zonder drugsgebruik is er immers geen drugsmaffia; en zonder maffia geen aanslagen. Wij staan alvast op de bres voor een veilig en drugsvrij Klein-Brabant”, aldus een strijdvaardige Verheyden.

Tenslotte wil ik ook een oproep doen aan onze lokale politie die vanuit Mechelen aangestuurd wordt: ‘Voor iedere alcoholcontrole die wordt uitgevoerd moet er eveneens getest worden op zowel drugsgebruik als op de aanwezigheid van drugs in voertuigen en bij passagiers. Alleen met een kordate aanpak kunnen we stappen voorwaarts zetten in de strijd tegen drugs”, besluit Wim Verheyden.

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF