menu
Word Lid
Vlaams Belang vraagt aanpak Bangracht
Naar aanleiding van de werken aan de Sint-Amandsesteenweg is de verkeersdrukte in de Kloosterstraat enorm toegenomen met als gevolg een moeilijke doorstroming voor zowel fietser als automobilist. Fietsers zouden nochtans gebruik kunnen maken van de Bangracht, die parallel met de Kloosterstraat en het Graafschap loopt. Helaas ligt deze verbindingsweg er in niet al te goede staat bij. Naast de afwezigheid van verlichting, is het wegdek door putten en plassen in geen al te goede staat. Niet echt fietsvriendelijk als je het ons vraagt...

Dus lanceerde Vlaams Belang-fractieleider Wim Verheyden, het voorstel om de Bangracht opnieuw aan te leggen naar het voorbeeld van de onlangs heraangelegde Kasteeldreef. Een wegconstructie in de vorm van waterdoorlatend materiaal met twee betonstroken zou tot een comfortabele en duurzame oplossing voor fietsers kunnen leiden, en het gebruik van de Bangracht laten toenemen.

Hoewel bevoegd schepen Dirk Hoofd (CD&V) meedeelde zich bewust te zijn van de slechte situatie van het wegdek, lijkt de duurzame oplossing die Wim Verheyden naar voren schoof geen optie. Het Agentschap Natuur en Bos zou geen toelating geven voor deze fietsvriendelijke oplossing. Waarom mag het dan wel in de Kasteeldreef? Heel eenvoudig volgens de schepen, omdat Vlaanderen hier eveneens betrokken partij is. Of hoe de Vlaamse overheid regels die men aan een ander oplegt, zelf niet toepast. Absurditeit ten top! Het gemeentebestuur zou de situatie opvolgen en verbeteren, maar heeft hiervoor geen concreet plan.

Onze fractie betreurt dat wat kan voor een weg die leidt naar het kasteel niet kan voor een weg die op het traject van vele tientallen fietsers ligt. De wereldvreemde en dictatoriale houding van het Agentschap Natuur en Bos begint stilaan iedere Bornemnaar te treffen!

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF