menu
Word Lid
Vlaams Belang vreest gevolgen voor Bornemse landbouwers
19 partners ondertekenden vrijdag in Bornem het riviercontract van de Vliet-Molenbeek. Samen gaan ze werken rond vier thema's: wateroverlast, droogte, waterkwaliteit en -beleving, en dit in de gemeenten Bornem, Puurs-Sint-Amands, Londerzeel, Meise, Merchtem en Asse.
In 2019 trad de gemeente toe tot het project riviercontract Vliet-Molenbeek. Met het riviercontract voor de Vliet-Molenbeek neemt de VMM samen met lokale partners het initiatief om tot een gezond en klimaatrobuust watersysteem te komen in het afstroomgebied van de Vliet-Molenbeek.
Het riviercontract omvat de concrete maatregelen en studies rond waterbeheer die de partners de komende vijf jaar willen uitvoeren (of minstens opstarten). Het vormt de basis voor een verdere samenwerking tussen waterbeheerders, overheden, inwoners en andere partijen. Voor de concrete uitvoering van een aantal acties zullen de initiatiefnemers specifieke informatie- en/of participatietrajecten opzetten. Bornem engageert zich als uitvoerder in een 16-tal acties met betrekking tot wateroverlast, watertekort, waterkwaliteit en waterbeleving.
Volgens het Vlaams Belang oogt het charter mooi, bruist het van idealisme en heeft men goede intenties en doelstellingen. Het Vlaams Belang vreest echter het charter niet altijd even realistisch is en dat het zeer moeilijk zal zijn om alle doelstellingen te behalen. Wim Verheyden stelde luidop de wat o.a. de gevolgen gaan zijn van bepaalde acties voor de Bornemnaars, particulieren én landbouwers. Volgens Verheyden zal er bijzonder veel overleg, goede wil, maar ook realisme nodig zijn om dit charter te verwezenlijken. Het Vlaams Belang onthield zich dan ook bij de stemming.

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF