menu
Word Lid
Vlaams Belang wil strenger optreden politie

Onlangs nam de Bornemse gemeenteraad kennis van een besluit van burgemeester De Bruyn, dat een verbod inhoudt op het bezit van voetzoekers, vuurwerk en andere pyrotechnische artikelen op het openbaar domein.

Aanleiding zijn de diverse meldingen van het gebruik van voetzoekers in de gemeente. Het Vlaams Belang zal de burgemeester in haar beslissing steunen maar is van mening dat een dergelijk besluit ook gecontroleerd moet kunnen worden. “Ik vraag me af of het besluit van de burgemeester veel indruk zal maken op de amokmakers” zegt fractieleider Wim Verheyden. Het Vlaams Belang herhaalt de eis om patrouilles in anonieme wagens en in burger uit te voeren om de pakkans te vergroten. Daarbovenop wil het Vlaams Belang dat de politiepatrouilles ook doorgedreven en systematische identiteitscontroles gaan uitvoeren die duidelijk afgelijnd zijn naar tijd en plaats. Als de politie dan overgaat tot deze “systematische” controles op bevel van de burgemeester kan ze voor haar veiligheid ook “veiligheidsfouilles” doen.

Maar hiervoor is dus een bijkomend besluit nodig. Het Vlaams Belang is van mening dat er nu krachtig moet opgetreden worden vooraleer de overlast oncontroleerbaar wordt.

Verheyden stelt voor om over heel Bornem tijdelijk systematische identiteitscontroles uit te voeren tussen 21 uur ’s avonds en 6 uur ’s morgens. “Het is een drastische maatregel, die een duidelijk signaal moet zijn dat we geen overlast in de gemeente tolereren. Bovendien pakken we met systematische controles ook het dealen van drugs aan op het openbaar domein”.

Volgens het Vlaams Belang moet het voor amokmakers en dealers duidelijk zijn dat als het van het Vlaams Belang afhangt, ze nooit vrij spel zullen krijgen in Bornem.

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF