menu
Word Lid
Zwarte Piet moet blijven, ook in Bornem!

Het Vlaams Belang voerde vandaag actie op de Bornemse markt. Aanleiding is de beslissing van het gemeentebestuur om tijdens de intrede van Sinterklaas, Zwarte Piet te vervangen door roet- en veegpieten. “Eigenlijk zou het CD&V-N-VA gemeentebestuur het verdienen om in de zak van Sinterklaas terecht te komen” merkt voorzitter Wim Verheyden op. Volgens het Vlaams Belang geeft het gemeentebestuur met het verwijderen van Zwarte Piet toe aan de verzuurde woke-ideologie en de ‘weg met ons’ cultuur.

Zwarte Piet werd alvast enthousiast verwelkomd door de marktgangers. “Het is overduidelijk dat niemand in Bornem problemen heeft met onze kindervriend Sinterklaas en de goedheilig man en zijn sympathieke Zwarte Pieten trouw blijft” aldus Verheyden.

Het Vlaams Belang klaagt met de actie tevens de dubbelzinnige houding van de N-VA aan inzake het woke-activisme tegen de Sinterklaastraditie. “De spreidstand van N-VA blijft mij toch wel echt verbazen. Aan de ene kant klagen ze woke aan en aan de andere kant gaan ze plat op de buik en schuiven ze onze tradities opzij. Waar staan ze nu eigenlijk voor? Wij staan voor onze normen, waarden en tradities. Handen af van Zwarte Piet”, luidt het.

Voor het Vlaams Belang is het duidelijk. In 2024 is er ook in Bornem échte verandering nodig! Als het van het Vlaams Belang afhangt doet de trouwe vriend van de Sint volgend jaar opnieuw zijn intrede in Bornem!

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF